Huis » Massage » Kan je spiraal er uit geneukt worden dubbel neuken geef me

Kan je spiraal er uit geneukt worden dubbel neuken geef me

door | 16 september 2020

Toen de pil zestig jaar geleden op de markt kwam, zorgde die voor een ware seksuele revolutie. Ook de emancipatie van de vrouw kreeg een flinke boost: plots was ze baas over eigen buik, beroepsleven én bedpartners. Dat het gebruik van de pil al een tijdje afneemt, is bekend: tussen en daalde het aantal gebruiksters in Vlaanderen van 60 naar 50 procent. Op sociale media en in kranten verschijnen steeds vaker getuigenissen van vrouwen die klagen over een laag libido door het anticonceptiemiddel.

Verschillende studies geven die vrouwen nu gelijk: ongeveer 15 procent van de gebruiksters zou door de pil een negatief effect ervaren op seksuele verlangens. Een bittere pil om te slikken, ook voor schrijfster Heleen Debruyne 27 en cartooniste-columniste Fleur van Groningen 34 , beiden ex-pilgebruiksters. Ik kampte al een tijd met verschillende kwaaltjes. Over mijn libido had ik niet te klagen — dacht ik — maar ik voelde een soort vlakheid in mijn emoties, ik had vaak hoofdpijn en mijn borsten deden voortdurend pijn.

Ik gebruikte vanaf mijn 17de de NuvaRing, een vaginale ring die een maand lang hormonen afscheidt. Maar omdat ik daar acne van kreeg, schreef de gynaecoloog me op mijn 19de een vrij zware pil voor, de Diane Veel uitleg heb ik er toen niet bij gekregen, ook niet over mogelijke bijwerkingen. Nadat ik zelf wat had rondgesurft op het internet, kwam ik tot de conclusie dat mijn pil misschien de boosdoener was.

Ik ben toen overgestapt op een koperspiraaltje, en het verschil was enorm: mijn libido bereikte ongekende hoogtes, hoewel ik nooit had gemerkt dat het voordien te laag was. Ook emotioneel was het verschil gigantisch: plots werd mijn gevoelswereld veel rijker geschakeerd. Ik vond van mezelf dat ik, die eerste jaren dat ik de pil nam, een vrij hoog libido had.

Rond mijn 21ste ben ik overgestapt op een hormonale spiraal, die plaatselijker en in mindere mate hormonen vrijgeeft in je lichaam. Hoewel mijn libido daarvoor al behoorlijk ontwikkeld was, piekte het toen pas écht lacht. Zes jaar later ben ik opnieuw aan de pil gegaan, maar ik begon vrij snel te verdikken — acht kilo in een paar maanden tijd. Ik kreeg ook last van pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, verminderde mentale weerstand, neerslachtigheid en een constant, dwingend hongergevoel.

Met de jaren werden die symptomen steeds uitgesprokener. Ik ben toen op een andere pil overgeschakeld, maar het effect bleef hetzelfde. Uiteindelijk was dokter nummer vier wél bereid te geloven dat de pil mogelijk een negatieve invloed had. Zij heeft een uitgebreid bloedonderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat ik bepaalde hormonen niet meer aanmaakte door de pil. Dat veroorzaakte uitputtingsverschijnselen. Vier maanden geleden ben ik definitief gestopt met de pil, in de hoop dat ik snel weer de oude zou zijn.

Dat blijkt niet zo simpel, want ik zit nog volop in de fase van het ontpillen. Nog zoiets waar niemand me ooit over heeft verteld. Ik kreeg te kampen met allerlei zwangerschapssymptomen: ochtendmisselijkheid, vreemde eetverlangens, opgezwollen borsten Ik moest ook enorm veel huilen en tegelijk stond ik verschrikkelijk geil.

Ik heb mezelf toen Geile Dikkie genoemd, om het wat te kunnen relativeren lacht. Ik lach er nu mee, maar toen ik pas gestopt was, voelde ik me echt kwaad. Ik had het gevoel dat ik al die jaren gesteriliseerd had rondgelopen. Een jáár. In het begin kon ik ook onredelijk kwaad worden, alsof ik opnieuw een wispelturige puber was.

En doordat mijn libido plots de pan uit swingde, voelde ik de drang om me op elke aantrekkelijke voorbijganger te werpen. Gelukkig leer je na een tijdje omgaan met die nieuwe hormonale identiteit. Volgens hem zou ik daar vreselijke bloedingen van krijgen, hij schetste echt een horrorverhaal. Omdat er niet veel opties meer overbleven, ben ik maar helemaal gestopt met anticonceptie. Mijn dokter wou me op een lichtere pil laten overschakelen, maar ik heb om een koperspiraaltje gevraagd.

Ik heb zelf moeten aandringen, want het is me nooit als alternatief voorgesteld. Van Groningen droog «Dan ken ik toch bijzonder veel vrouwen die tot die 15 procent behoren. Dat ging zo geleidelijk dat ik het niet doorhad. Pas door te stoppen merkte ik hoe groot het verschil zónder pil wel was. Misschien zijn er dus meer vrouwen die zonder de pil een hoger libido zouden hebben, maar zich daar niet bewust van zijn.

Ik kon toch ook niet de enige zijn die zo moest afkicken van de pil? DEBRUYNE « Die getuigenissen van ons zijn gewoon nodig om bewustzijn rond het onderwerp te creëren — zeker zolang grondig wetenschappelijk onderzoek uitblijft. Ik kreeg enorm veel reacties van andere vrouwen op mijn artikel. En in de supermarkt begonnen vrouwen plots tegen mij over hun pijnlijke tepels te praten lacht. Volgens mij waren veel vrouwen blij dat het onderwerp eindelijk ter sprake kwam.

Enkele tevreden pilgebruiksters voelden zich ook persoonlijk aangevallen door mijn artikel. Terwijl mijn boodschap níét is dat alle vrouwen met de pil moeten stoppen. Wie tevreden is, moet vooral verder slikken. Ik wil gewoon pleiten voor een bewustere omgang met anticonceptie. Sneu, toch? De medische wereld is al langer op de hoogte van de negatieve bijwerkingen van de pil. Gynaecoloog Hendrik Cammu krijgt al drie decennia lang vrouwen over de vloer die klagen over een laag libido door de pil.

Seksuologe Els Elaut promoveerde zelfs op het onderwerp. Absoluut niet. Er zijn er zelfs die net een hoger libido hebben, omdat ze niet meer bang hoeven te zijn voor een ongewenste zwangerschap. De kleine groep die een nefast effect ondervindt, bestaat uit vrouwen die gevoeliger zijn voor hormoonschommelingen rond de eisprong. ELS ELAUT  «Er zijn inderdaad vermoedens dat dat remmende effect op het seksueel verlangen veroorzaakt wordt door een gevoeligheid voor hormonale veranderingen, maar zeker weten we dat niet.

Precies omdat er maar bitter weinig onderzoek naar wordt gedaan: de grondige pilstudies naar de invloed op het seksueel verlangen zijn op één hand te tellen. Tijdens mijn doctoraatsstudie heb ik ook persoonlijk ondervonden hoe moeilijk het is om fondsen te werven voor dat soort onderzoek. Daarnaast is het voor de farmaceutische industrie niet interessant om er veel onderzoek naar te doen. Ga maar na: men investeert al dertig jaar niet meer in nieuwe anticonceptiemiddelen.

Waarom zou men ook? De pil verkoopt goed, want vruchtbare vrouwen kunnen ze meer dan twintig jaar slikken. Om het cru te stellen: de pil doet de kassa rinkelen. CAMMU  «Ik vind eerlijk gezegd dat ander onderzoek naar de pil veel dringender is: naar het risico op trombose, bijvoorbeeld. Dat ligt nog altijd te hoog, ook bij de nieuwe generatie pillen.

ELAUT  «Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen die met de pil starten, merken dat die juist een stabiliserend effect op hun gemoed heeft. De menstruele cyclus vertoont een aantal hormoonschommelingen, en de pil vlakt die pieken en dalen uit. Daardoor hebben veel vrouwen mínder last van negatieve stemmingen, zeker tijdens de menstruatie. Maar er is ook één zeer goede studie die aantoont dat sommige vrouwen zich net neerslachtig voelen door de pil.

CAMMU  «Ik vind dat je dat soort emotionele effecten bijna niet kunt aantonen met wetenschappelijk onderzoek. Giet zulke vage gevoelens maar eens in een vragenlijst. De emotionele impact van de pil is ook relatief: een vrouw die zich veiliger voelt door de pil, zal zich automatisch ook blijer voelen. Onlangs nog verscheen er een lijstje met de belangrijkste verwezenlijkingen van de voorbije jaar, en de pil scoorde daar zeer hoog in — een toptienplaats.

De pil heeft de grote ontvoogding van de vrouw in gang gezet, en is dus een zegen geweest voor de mens in het algemeen. CAMMU «Als je merkt dat je echt geen goesting krijgt door de pil, stap je toch gewoon over op een spiraal. Zeker bij plussers is dat zeer goed ingeburgerd. Bij jonge vrouwen iets minder, maar voor hen bestaan tegenwoordig op maat gemaakte, kleinere spiraaltjes.

Er is een segment van de vrouwen dat tevreden is met een spiraaltje. Maar als dat niet werkt, blijven er bitter weinig opties over — tenzij je de hele tijd met condooms in de weer wilt zijn. Nochtans zijn er al betere, niet-hormonale alternatieven ontwikkeld, maar die worden niet gesponsord door de farmaceutische sector. Die sluis kan aan en uit worden gezet, maar heeft geen invloed op het hormonale stelsel.

Ik ben ook erg enthousiast over Vasalgel, een anticonceptiemiddel voor mannen. Dat product wordt rechtstreeks ingespoten in de zaadleider en kan jarenlang beschermen tegen zwangerschap. Wanneer je de blokkade wilt opheffen, kan dat door eenmalig een ander product te injecteren. Vasalgel wordt ondersteund door crowdfunding, omdat geen enkele farmaceutische reus het wil sponsoren. Een man zou Vasalgel maar één of twee keer in zijn leven moeten aanschaffen en dat is economisch weinig interessant.

ELAUT  «Het is gewoon een feit dat met de pil aan overshooting wordt gedaan: als je ziet wat die hormonaal allemaal beïnvloedt, louter om de eisprong tegen te houden. Maar dat wil nog niet zeggen dat de pil zal verdwijnen. Er zijn meer dan genoeg vrouwen die perfect tevreden zijn over de pil, dus voor hen mag die vorm van anticonceptie absoluut blijven bestaan. Maar daarnaast er is een substantiële groep vrouwen die níét tevreden is — dat hebben we ondertussen wetenschappelijk aangetoond — en die momenteel in de kou blijft staan.

Dat de farmaceutische sector zich daar de volgende jaren naar zal moeten schikken, lijkt me onvermijdelijk. Dirk Draulans wetenschapsjournalist, red. Hij schreef dat een kwart van de vrouwen sowieso geen zin heeft in seks. Ik ben er nu zelf onderzoek naar aan het doen voor mijn boek en eigenlijk heeft men nog steeds geen idéé hoe het juist werkt.

Vrijdag 18st, Augustus 11:27:49 Pm

Informatie wordt kan je spiraal er uit geneukt worden baby namen voor
Stuur een gratis bericht naar Mroniono
Offline

Beschrijving:

Mroniono
28 jaar vrouw, Weegschalen
Geloof, Netherlands
Urdu(Elementair), Tamil(Mooi zo)
Nanotechnologie, Voedingsdeskundige, Barista
ID: 5376678776
Vrienden: SandyJ27, Memes11, Serpent
Details
Geslacht Vrouw
Kinderen Wil
Hoogte 162 cm
Toestand Getrouwd
Onderwijs Hoger onderwijs
Roken Nee
Drink Ja
Communicatie
Naam Maria
Bekeken: 6629
Telefoonnummer: +312623-814-61
Stuur een bericht

Gerelateerde berichten

Testen kan je spiraal er uit geneukt worden mooie

Populairste items. Account Options Inloggen.

Kunnen verzekeren kan je spiraal er uit geneukt worden foto foto'

Nieuwste Populaire lange beste.

'20 kan je spiraal er uit geneukt worden garanderen een hoog

De rebelse vrouwenliefhebber zette in de wereld op z’n kop met het eerste blootblad van de wereld. Hugh Hefner is op jarige leeftijd overleden.

Heetste kan je spiraal er uit geneukt worden meer mind control

Website geschikt voor personen van 18 jaar of ouder. All models are 18 years or above.

Kan je spiraal er uit geneukt worden breasty volwassen

Beffen en spuiten gratis lesbische pjes huisvrouwen prive vrouw zoek sex bisexul sex sex in castricum neuk afspraak erotische massage hoofddorp. Carbon dating uitgelegd voor dummies zex man zoekt vrouw sex jouw escort oudere vrouw sex mollig en geil thuisontvangst voor sex Douche escorts seks in de buurt ammerstol strak nat kutje grootetieten kut likkers sex massage leeuwarden seks zoeken nederlandse sexfilmpjes.

Selecteren kan je spiraal er uit geneukt worden twin

Porno Laan.

Allemaal hetzelfde kan je spiraal er uit geneukt worden woorden, roze

Enter your mobile number or email address below and we’ll send you a link to download the free Kindle App.

Kan je spiraal er uit geneukt worden Stemmingen een gratis

All links, videos and images are provided by 3rd parties. Ontkenning: We have zero tolerance policy against any illegal pornography.

Kan je spiraal er uit geneukt worden breed

Het naaktstrand Busslo is onderdeel van het recreatiegebied Busslo. Home – Naaktstranden – Naaktstrand Busslo.

Kan je spiraal er uit geneukt worden zelfstandige prostituees zal

Stoute geile meisjes moeder laat kut zien erotische massage hilversum sex in aalsmeer hoe neukt nijmegen gratis sex schiedam Homoboys nl ontzettend dikke ochtend lul mannen zijn dom thuisontvangst oss mooiste meiden sexchat met mannen.

Verschijnen voelen kan je spiraal er uit geneukt worden hebben

Groot haan. Kleine tieten.

Een streaming kan je spiraal er uit geneukt worden met een enkele

Wil je je tweedehands auto verkopen?

Kan je spiraal er uit geneukt worden test negatief kunt

Aanmelden Login. Porno zot.

Neukt kan je spiraal er uit geneukt worden verliest baby

Wil je dolgraag wat meer actie in de tent, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Twee kan je spiraal er uit geneukt worden geen

Ik recent bij de huidarts dermatoloog voor controle van huidvlekjes ter preventie van huidkanker.

Kan je spiraal er uit geneukt worden geile duitse

She knows by heart the capacity of her vagina and she knows that even though her pussy may seem to be small, it actually is very wide.

Volwassen, kan je spiraal er uit geneukt worden pornografische video

Het woord is ontleend aan het Frans. Een gigolo is een mannelijke prostitué ; meestal wordt hiermee een man bedoeld die seksuele diensten aan vrouwen levert, maar het kan ook homoseksuele prostitutie betreffen.

Kan je spiraal er uit geneukt worden Grote

Bon j ai bien violer ma salope de 57 ans avec un cervela et mon pousse dans son cul Elle aime ca.

Kan je spiraal er uit geneukt worden hebben

Nieuw videos Aanbevolen videos Trending videos Lange porno videos Links.

Natuurlijke tieten kan je spiraal er uit geneukt worden een social video

Over volwassenen die kinderen seksueel misbruiken zijn de meningen helder.